Castelul Ussé, Valea Loarei, Franta

La fel ca multe alte Valley castele , Usse a fost construit pe bazele unei cetăți mici, dar a avut o istorie foarte liniștită . Poate că locația sa , la marginea pădurii din Chinon are ceva de- a face cu asta .
Castelul de Usse a fost construit pentru familia Buiel în a doua jumătate a secolului al 15-lea . Familia însăși a remarcat în "războiul sută de ani ", și a căutat o casă pe măsura nou acolo rang în societate . Familia nu a stat mult timp însă pentru Antoine De Buiel , soțul lui Ludovic al VI fiica , a vândut castelul în 1485 de Charles care a stabilit cu privire la a face multe îmbunătățiri și este cunoscut pentru că a celebra capela construită pe motiv . Ele au servit ca famenii la multe din drepturi de autor și regii din timpul lor . Acest castel a schimbat mâini de mai multe ori de-a lungul anilor . 1885 contele de Blacas cumpărat castelul și urmașii săi încă mai trăiesc și de a face o casă acolo azi . Marchizul de Blacas , care este nepotul celui care a început la Departamentul egiptean de la Luvru , locuiește în prezent acolo .
Usse este bine mobilat cu diverse piese de mobilier , a cumparat de la cele mai bune factorii de decizie de cabinet ai secolului al XVIII- site este încă una dintre cele mai bune mobilat in zona . Puteți vizita expoziția costum , care se schimbă în fiecare sezon , plasate în diferite camere ale castelului .
Cu combinația sa de frumusețe și cetatea ca aspect , se crede că Perrault a scris celebra povestea lui , " Frumoasa Adormita ", bazat pe Usse . Structurii Perrault a scris , Chateau de la Belle au bois latente . Aceasta este una dintre cele unsprezece povești a scris într-o colecție numită , de Les ma simplu l ' Oye . " Turn parapetChateau este înconjurat cu sticlă, în camere care prezintă figuri de ceară în scene din " The Sleeping Beauty " . S-ar putea părea un pic " lipicios " pentru puriști , dar copiii mai mici va place!
De asemenea, a spus că castelul a influențat designul celebrului Castel Disney Cenușăreasă în Disney World - totul ajută aduce în turiștilor !
Capela , care este ascuns în grădini , conține tarabe din secolul al 17-lea , o ceramică Fecioarei Maria de Luca Della Robbia ( secolul 15 ) , o serie de tapiserii Aubusson ( secolul 17 ) și un triptic toscan din secolul al 15-lea .
Grădini terasate de Chateau d' Usse au fost proiectate de Le Notre de Versailles faima , sunt foarte plăcut și ușor de mers pe jos în jurul . 

Veți fi, probabil, atras de acest castel ca mulți alții înainte de setarea ei pitoresc și povești pline de culoare, care se ataseaza de ea, dar s-ar putea veni doar departe un pic dezamăgit . Din ei din drum setarea , faptul că acesta este , de fapt, doar parțial deschise pentru public , cât mai puțin de 25 %, iar taxa de intrare relativ scumpe face mai mică în jos pe lista de " trebuie să vadă ", a castelului Valea Loarei - dar apoi din nou, nu e Frumoasa Adormita!