Castelul Valençay, Valea Loarei, Franta

În jurul valorii de un superb castel mobilat , vinietă a Renașterii în Franța , ochelari istorice permanente pentru a vă revigora înregistrarea și viața vibratoare a Imperiului . Gradini formale splendide , joacă pentru copii , enigme , animale , " mare Labyrinthe " , să se întâmple în familie , o zi de neuitat la Valençay castel !
Valençay este berrichon de situația sa geografică . Dar castelul este atașat la Valea Loarei până la data de construcție și dimensiunile sale vaste pe care -l dau același aspect ca și Chambord .
Construit la sfârșitul unei plăci , Valençay se confruntă cu râul Nahon . intrarea uimește prin disimetrie și prezența surprinzătoare a unui turn enorm și o casă . Aripa oferă un stil mai omogen , dar această unitate este doar aparentă și disimulează mai multe recuperări .
Castelul este construit în al XVI-lea și al XVII-lea secole de familia de Estampes . Castelul din secolul al XII-lea , care a existat pe acest site , a fost distrus și în locul său de construcție , a început foarte lent , care începe în anii 1520 . Louis de Estampes , guvernator și Baillif de Blois , se angajează turnul rotund brut la sfârșitul anului aripa de intrare . Moare în 1530 , lăsând turnul neterminat .
Munca de Valençay începe din nou cu privire la 1540 , datorită lui Jacques de Estampes , stăpânul conacului de reședință feudal care a existat în acest loc . Acest domn , după ce sa căsătorit cu grassement fata echipat cu un finanțator , a vrut să aibă o reședință demn de noua lui avere .
Jacques de Estampes face acoperi turnul de o cupolă de imperial . Pornind de la turn , se ridică pe jumătate de aripa în schimb și începe aripa de intrare . La sfârșitul secolului al XVI-lea . Jean de Estampes construiește casa surprinzător de intrare în formă de ține , limitată de patru turnulete și încoronat de un drum acoperit , cum ar fi turnul . El se conecteaza cu un corp de galerie de la un etaj la primele deschideri construite de Jacques . Jean de Estampes construiește , de asemenea, construirea și turnul de pe partea stângă a casei centrale .
În secolul al XVII-lea , Dominique de Estampes termină aripa în schimb , în același stil ca și în prima jumătate a secolului al XVI-lea mare . Se știe de o vedere vechi care castelul apoi a avut forma unui patrulater închis de către un al doilea aripă în schimb și , în partea de jos a instanței , cu arcade .
Finanțare rămâne adesea amestecat cu istoria de Valençay : printre proprietarii sale succesive trece de la fermieri generale . Astfel, Valençay este vândut în 1747 și este achiziționată puțin ulterior de către fermier generală Legendre de Villemorien . Acesta a făcut tăiat o parte din clădiri , păstrând doar aripa de intrare și prima aripa în schimbul de care se transformă acoperișul și la sfârșitul căreia se ridică un turn .
Celebrul John Legea care naucitor aceasta aventura a fost un prim și magistral exemplu de inflație însuși a fost , de asemenea, unul dintre proprietarii castelului .
În 1803 , Talleyrand , acest personaj uimitor , care începe cariera sub Ludovic al XVI-lea ca episcop de Autun și se termină , în 1838 , după ce a avut loc cea mai mare de muncă în toate guvernele care au urmat unul pe altul , primeste de la Napoleon ordinul de a cumpăra un " teren de frumos " pentru a plasa oaspeții de marcă , căpeteniile din Spania . Alegerea se face pe Valençay . Rezultatul este îngrozitoare : un castel de 100 de părți mobilate somptuos , 150 ha de parc , și 19 000 ha de terenuri și lemn . Talleyrand dă la castel receptii princiare .
Valençay prezintă opțiuni de arhitectură uimitoare , cum ar fi casa extraordinar de intrare în formă de keep foarte archaïsant pentru sfârșitul secolului al XVI-lea . Această casă de intrare este o construcție enormă tratate în păstrați, dar în Păstrare plăcere , cu multe ferestre , turnulete inofensive și machicolation false . Acoperișul acut este de ferestre de mansarda ridicate ajurata și depășite cosuri de fum monumentale . Această arhitectură se găsește în castele renascentiste de pe Valea Loarei . Astfel, partidul de Chambord arată prin în volume a păstra și turnul brut , în cvadratura regulat de fațadele ,om bogat decorarea machicolation decorativ . Recuperările succesive adăuga la amestecul de tipuri și de a crea stilistică anacronisme delicioase . Unul va observa in special la primele note ale stilului clasic Castelul de Valençay : pilaștri suprapuse pe capitalele dorice ( parter ) , ionic ( prima etapă) și Corinteni ( treapta 2 ) . Cel tradițional este prezentat chiar mai mult în acoperișurile Grosses turnuri de unghi . Domurile sunt regula la secolul al doilea al XVI-lea pe marginile Loarei .
Aripa de vest , după cum am văzut mai mare , a fost adaugat in secolul 17 si a fost modificat la următorul secol . Acoperisul este in Mansart : " mansarde " și oeils - a - bou supleant acolo
Este această parte a castelului care unul vizite . O vede acolo : la parter galeria și două camere de viață , care conțin multe obiecte artistice și de un Empire mobilier somptuos , Ludovic al XVI-lea și Regency , o cameră decorată cu prelucrarea lemnului frumoase Ludovic al XVI-lea , sala ai cărui pereți sunt decorate cu gravuri privind prinț de Talleyrand și a personajelor contemporane .
La etajul 1 , o cameră care Ferdinand VII ocupat , rege al Spaniei , internaților în Valençay 1808-1814 pe ordinea de Napoleon . Antreu , vizitatorul la o priveliște frumoasă pe galerie .
Muzeul , instalat în dependențele de la castel , adaposteste amintiri istorice ale prinț de Talleyrand sala de prințul a fost reconstituit .

În frumosul parc care înconjoară castelul , se va vedea unele animale în libertate : paiete , de cerb și păsări ( macarale , păuni , lebede , flamingo , papagali , etc ) .