Castelul Meung-sur-Loire, Valea Loarei, Franta

Situat între Orléans și Blois în Valea Loarei , castelul de Meung - sur - Loire a fost inițial reședința de țară a episcopilor de Orléans . Acest castel , listat ca o reședință istorică de statul francez , a fost construit succesiv între 12 și secolele 18 . Ca unul dintre cele mai vechi cetati Loarei , Castelul Meung a salutat personaje ilustre din istoria Franței a lungul secolelor : CharlesBald , Francisc I , Charles VII , Louis XI , François Villon și Ioana d'Arc .
Construcția castelului a început la mijlocul secolului al 12-lea sub Manase de Garlande , Episcop de Orléans 1147-1185 . El a cumpărat casa capitol al orașului și două de case de tun , în scopul de a construi o locuință pe site-ul flancat de turnuri gemene împotriva partea de sud a turnului clopotnita bisericii .
În secolul al 13-lea , episcopul de Orléans , Manase de Seignelay ( 1207-1221 ) sa majorat resedinta de achiziție a terenului din jurul ei . Locuința dreptunghiulară a fost flancat de patru turnuri rotunde ( 2 mari si 2 mici) și găzduitde paza - camera , sala de jos , cu bolți cu nervuri și beciurile .
Meung - sur - Loire a fost ocupat de englezi în timpul Războiului de o sută de ani, iar castelul a fost transformat într-o fortăreață . Site-ul de Meung a fost unul strategic cu existența unui pod pe râul Loara . După eliberarea Orléans , Ioana d'Arc a luat din limba engleză la 14 iunie 1429 .
În 1461 , François Villon a fost închis în castelul Meung pentru furt . El a fost supus " Întrebare " : tortura pentru a obține o mărturisire . Ludovic XI l-au eliberat după ce a citit un poem de Villon care el a crezut că a fost destinat pentru el .
În secolul al 15-lea , Castelul Meung a fost o închisoare pentru persoanele condamnate de către sistemul de justiție episcopal în timp ce infractori obișnuiți au fost condamnate de către sistemul de justiție regală .
În secolul al 16-lea , episcopii din Orléans a dublat secțiunea a castelului , care a fost construit în secolul al 13-lea de pe partea sa de est și a ridicat un turn de intrare mare, cu un pod pentru pietoni . Această clădire recent adăugată a fost flancat de un mic turn octogonal conține o scara in spirala .
Din timpul războaielor religioase la începutul secolului al 18-lea , castelul a fost abandonat .
În secolul al 18-lea , Fleuriau d' Armenonville ( Episcop de Orléans 1716-1733 ) a dorit să facă Meung castel una dintre resedintele sale . El a adăugat la secțiunea secolul al 13-lea al castelului o fațadă simetrică pe deschiderea din spate pe la grădini. Noua fațadă de culoare roz a fost reproiectat în stil clasic . El a reorganizat partea centrală a clădirii principale a stabili o curte principal ( Cour d' Honneur ) . El a înmuiat aspectul agresiv al turnurilor flancate prin eliminarea machicolation lor .
La mijlocul secolului al 18-lea , o aripă de sud-est a fost construit cu o scara care servește la etajele superioare .
În 1784 , un ultim lângă castelul a fost făcută cu capela neo- clasice și cele două pavilioane în parc .
În timpul Revoluției Franceze , Castelul Meung a fost confiscat de la Episcopii din Orléans și a cumpărat de unul dintre membrii fondatori ai Banque de France . De atunci , castelul a fost o reședință privată deschis pentru vizitatori .

Castelul de Meung - sur - Loire a fost listat ca un monument istoric de către statul francez în 1988 și face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO care acoperă Valea Loarei .