Castelul Montsoreau, Valea Loarei, Franta

Montsoreau este un "cel mai frumos sat din Franta" clasificate situat între Saumur și Chinon în departamentul Maine - et - Loire din vestul Franței.
Montsoreau este un mic sat minunat de a nu fi ratat, dacă sunt explorarea Valea Loarei lângă Saumur . Satul este pe o porțiune liniștită a râului Loara aproape de confluența râurilor Loire și Vienne și la baza unei stanci . În acest moment , Loara este clasificat ca un site Patrimoniului Mondial de către UNESCO . Este cea mai mare zonă să fie desemnat un sit UNESCO din Franța.
Parcați-vă mașina în Place du Mail și de mers pe jos de-a lungul partea din față râu spre castelul care se ridică maiestuos deasupra apei . Într-adevăr, aceasta este doar unul dintre castele Loire care are picioarele în apă " sale de râu în sine.
Face -ți de drum până la partea superioară a satului , care se află de-a lungul marginii de o stradă principală paralel cu râul . Satul este fermecător și este mai liniștit aici, departe de drumul care merge lângă râu .
Aveți câteva vederi superbe ale castelului , care este în prezent promovat ca fiind " Château de la Dame de Montsoreau ", după romanul lui Dumas , care se învârte în jurul viața amoroasă a două doamne care au trăit în castel în timpul domniei lui Henri III ( pe baza evenimente reale ) , și a fost recent renovat și deschis pentru public.
Montsoreau castel este neobișnuit prin faptul că include elemente de arhitectura de la un castel fortificat și alte elemente de a fi un castel perioadă de renaștere construit ca o casă , mai degrabă decât cu un scop militar.
Alături de castelul este Hotel le Bussy , care are o terasă cu o vedere superbă a castelului și râu . Un loc perfect pentru a opri pentru o băutură înainte de a continua plimbare în satul învecinat de Candes St Martin , care ca Montsoreau este clasificat una dintre cele mai frumoase sate din Franța .
Puteți vizita , de asemenea, satul troglodit vechi , cu case , uși și ferestre tăiate în stâncă și care, recent, de la sfârșitul secolului al 18-lea oferit case la cele mai multe dintre săteni . Mai recent , cultivatorii de ciuperci au preluat unele din peșteri de om mare și un restaurant pe site-ul specializat în ciuperci umplute .

Excursii cu barca în bărci tradiționale și de pescuit sunt activități populare în Montsoreau , care are cele mai multe facilități.