Castelul Langeais, Valea Loarei, Franta

Chateau Langeais este gata peste 20 km râul Loire , la vest de Tours . Originile sale din secolul al 10-lea unul dintre cele mai vechi castele din Valea Loarei face . Mult mai extinsă în cursul secolului următor , Langeais a suferit foarte grav în timpul Războiului de o sută de ani și există puține pentru a vedea din structura originală în afară de unele ruine ale păstra original, în grădinile de la castel .
În a doua jumătate a secolului al 15-lea , între 1465 și 1469 , castelul a fost reconstruit de regele Ludovic al XI ( sub îndrumarea lui Jean Bourré ) și a devenit o reședință de important . Acesta a jucat un rol important în diviziunile dintre Anglia și Franța, care au continuat până în 1532 , în care etapa Brittany a fost restaurată definitiv în Franța .
Un eveniment demn de remarcat mai ales la castel a avut loc în 1491 - căsătoria de Anne de Bretagne și regelui Carol VIII , prima etapă în reunificarea Bretania și Franța . Nunta politic inclus acord că în cazul în care Charles VIII a murit fără a lăsa un moștenitor de sex masculin la tron ​​că ea se va căsători cu următorul rege - și de la toți copiii ei au murit foarte tânăr , care este ceea ce a făcut , căsătoria Louis XII după moartea lui Charles .
În stil castel traversează cele două stiluri de apărare medievale ( mai ales la exterior ) și renaștere mare de viață ( a se vedea în interior ) . Un exemplu de activități estepodul funcționare să fie văzut la Langeais , un exemplu al acesteia din urmă este văzut în mai multe dintre seminee decorative .
După o perioadă lungă de neglijare , castelul a fost restaurat mult spre sfârșitul secolului al 19-lea . La moartea proprietarului / restaurator Jacques Siegfried în 1904 Langeais trecut la Institut de France , care încă mai păstrează dreptul de proprietate .

Este mulțumită eforturilor M. Siegfried , și eforturile în curs ale Institut de France , care castelul este acum a avut loc în ceea ce privește astfel de mare ca o renovare și de recreere de un castel din secolul al 15-lea - atât în ​​clădirea în sine și în atenție meticuloasă la detalii cu mobilier de interior.