Castelul Gien, Valea Loarei, Franta

Inițial construită la sfârșitul secolului al 14-lea ,vestigiu rămas doar acelei epoci este turnul pătrat pe fațada de sud ,Tour " Charlemagne " . Chateau a fost remodelat de la sfârșitul secolului al 15-lea pentru Anne de Beaujeu , contesa de Gien și fiica cea mare a lui Ludovic XI . Castelul a aparținut Consiliului General din Loiret din 1823 , și a fost clasificat un monument istoric în 1840 . Împreună cu castele de Amboise și Blois , Chateau de Gien este unul dintrecastelele de pe Valea Loarei a fost construit înainte de sosirea de influențe Italianate și constituie , astfel, un exemplu de pre - renascentistă arhitectura pur francez . Decoratiuni exterioare sunt de modele geometrice din cărămidă policrom . Ilustrare este de arhitectul francez Jean Juste Gustave Lisch ( 1828-1910 ) .
La porțile de Orleans , Castelul Gien a fost construit de către Anne de Beaujeu în secolul al XV-lea . Considerat primul castel al Loarei , aceasta reflectă cărămidă roșie și apele negre ale râurilor , creând o imagine încântătoare cu siguranță la originea cuvintele celebre de Ludovic al XIV-lea în timpul călătoriilor sale : "Nu este punctul meu de vedere castelul meu de Gien . "
Istoria de Chateau de Gien
Castelul Gien a fost inițial o clădire medievală construită pe site-ul de o întâlnire de vânătoare 1494à 1500 . Singura rămasă vestigiu al acelei epoci este turnul pătrat de pe fatada de sud , Tour Charlemagne .
Castelul a fost renovat în secolul al XVI-lea la Anne de Beaujeu , contesa de Gien și fiica cea mare a lui Louis XI , clădirea adăpostit Henry al II-lea și Catherine de Medici și Ludovic al XIV-lea si Anne de Austria, în timpul frondei .
Castelul aparține Consiliului General din Loiret din 1823 , a adăpostitsuccesiv sub- prefectura , instanța de judecată și închisoare . Acesta a fost declarat monument istoric în 1840 .

Astăzi, casele castelului Muzeul Internațional de Vânătoare , creat sub conducerea lui Henri de Linares en1952 .