Castelul Chenonceau, Valea Loarei, Franta

Château de Chenonceau este situat în regiunea Centre Val de Loire , și a fost cândva o reședință regală ca proprietate a coroanei . Este un site cu adevărat excepțională , atât pentru ideea sa inițială de a construi o pe râul Cher , și pentru destinul său : să fie iubit , gestionate și protejate de femei, cum ar fi Diane de Poitiers și Caterina de Medici . Astăzi , Château de Chenonceau este al doilea numai la Versailles ca cel mai vizitat castel în Franța .
Un loc renumit pentru civilizație , transmisie , precum și schimbul de , Château de Chenonceau detine o colectie de tablouri de mari maeștri . Este o galerie de artă magnific care rivalizează cu unele dintre cele mai mari muzee , precum și oferind o serie remarcabilă de tapiserii flamande .
Forerunner într- un număr de domenii , Château de Chenonceau este singurul de a propune o vizită ghidată - video folosind iPod , în 11 limbi .
În zilele de vineri , sâmbătă și duminică , în luna iunie , și în fiecare seară de la 1 iulie la 31 august , castelul organizează , de asemenea, o plimbare de noapte în grădinile sale . Este o vizită magic , care este însoțită de muzica de virtuoz Arcangelo Corelli .

Există numeroase puncte de interes doar asteapta sa fie descoperite : un restaurant cu preparate rafinate , l'Orangerie , o sală de ceai , un restaurant cu autoservire , un muzeu de ceară , plimbari cu barca în timpul anotimpurilor calde , și grădinile de Diane de Poitier și Catherine de 'Medici . Din grădina de bucătărie , la ferma din secolul al 16-lea , la atelier floral , în interiorul castelului , Château de Chenonceau este încântare pură .