Castelul Chaumont-sur-Loire, Valea Loarei, Franta

O belvedere naturale cu vedere la Loire virgină , oferind una dintre cele mai frumoase vederi ale acestui râu regal ,Domaine de Chaumont - sur - Loire, se întinde pe o suprafață de 30ha și salută mai mult de 385000 de vizitatori pe an . Estate cuprinde castelul ( 15C - 19C ) , grajduri și parcul amenajat proiectat de Henri Duchêne , și este , de asemenea, loc de întâlnire pentru Festivalul Internațional de grădină ( sfârșitul lunii aprilie până la jumătatea lunii octombrie ) . Proprietatea este , de asemenea, găzduiește în prezent instalații de artiști contemporani și expoziții de fotografi celebri .
Chaumont - sur - Loire castel , care are vedere la site-ul Patrimoniului Mondial UNESCO din Valea Loarei , este o ilustrare amendă atât a arhitecturii defensive din perioada gotică și mai mult stilul inspirat de petrecere a timpului liber a Renașterii . Castelul a aparținut în primul rând la Catherine de Medici , un mare admirator al lui Nostradamus și Ruggieri pe care ea a numit ca astrolog ei personal , și , ulterior, la Diane de Poitiers . Castelul a fost un stup de activitate intelectuală în 19C și 20C , atunci când Prințul și prințesa de Broglie , ultimii proprietari privați ai castelului , a introdus un sentiment extraordinar de modernitate , fantezie și înalta societate a clădirii .
" Artă și natură ", tema în centrul proiectului artisticDomaine de Chaumont - sur - Loire a permite vizitatorilor să descopere lucrarea de mari artiști contemporani expuse în castel și motivele castel . Ca urmare , Domaine este " primul Centru de Arte și Natura dedicat relației dintre natură și cultură , creația artistică și a peisajului invenție , și a patrimoniului tradițional și în ziua moderne în întregime ".
Artiști de renume pe plan internațional și noi tinere talente salutat ca artiști - în - rezidență sunt invitați să prezinte munca lor de-a lungul proprietatea .
Din 1992 , Festivalul Gradina a oferit o introducere de inspirație pentru design peisagistic din întreaga lume . Aproape 550 de grădini , care acționează ca prototipuri pentru grădini ale viitorului , au fost create în cursul istoriei sale de 21 de ani . Acționând atât ca o mină de idei și o seră de talent , festivalul stimulează arta de design de gradina prin prezentarea de noi specii și materiale inovatoare , precum și idei inventive și abordări creative pentru grădinărit .

Diversitatea , creativitatea și calitatea acestor proiecte a contribuit la stabilirea reputația la nivel mondial a festivalului , care a devenit un eveniment de neratat prezentarea lucrării de o nouă generație de grădinari peisaj , arhitecti , designeri si gradinari . Alături de festival , educațional Vallon des Brumes " gradina de legume ", permite vizitatorilor să descopere o serie de gradini experimentale care evoluează cu schimbarea anotimpurilor.