Castelul Châteaudun, Valea Loarei, Franta

Castelul Chateaudun este prima pe care o veți vedea pe drumul de la Paris la celelalte castelele de pe Valea Loarei .
Castelul original a fost construit între secolele 12 și 16 și între 1451 și 1493Saint Capela a fost adăugat . A fost construit pe varful unei stanci , astfel încât acesta să ofere o imagine a întregului Valea Loarei.
Cele trei puncte principale de interes sunt Dungeon , Saint Capela și aripa Dunois . Dungeon este cea mai veche și cea mai bine conservată parte a castelului , construit în 1170 . Zidurile sunt groase de patru metri și 31 de metri de mare . Capela conține aproximativ cincisprezece statui reprezentând diferite Sfinților , și o frescă descrie scena Judecății , datând din 1493 . Construcția de aripa Dunois a început în 1459 și a durat nouă ani să-l completeze . Acesta are cinci etaje si unele elemente de stil gotic .
Chateaudun castel , o mărturie de impunere a opt secole de istorie , combina stiluri diferite ; de arhitectura defensiva din secolul al 12-lea din " Turnul Mare ", construit de Thibault V , contele de Blois , la arhitectură decorativă din secolul al 16-lea . Acesta a fost extins și impodobit in secolul al 15-lea de către Jean de Dunois , de asemenea, cunoscut sub numele de Ioan al Orleans , celebrul însoțitorul de Ioana d'Arc , și mai târziu de către urmașii săi , în primii ani ai Renaisssance .

Intrare pentru adulți costă 7euros , iar pentru copiii sub 18 ani este gratuit . Cetățenii 18-25 ani care UE sau rezidenți legali ai Franței ajunge la jumătate de preț , la fel ca și alte persoane care au dreptul la un tarif redus ( persoanele în vârstă și elevii I își asumă ) . Castelul este deschis în fiecare zi, dar 25 decembrie , 1 ianuarie și 1 mai , între 10-13 și 14-18 , în timpul verii , 10-12.30 si 14-17.30 în timpul iernii.