Castelul Blois, Valea loarei, Franta

Domină râul Loire , castelul regal de Blois este nu numai unul dintre cele mai prestigioase monumente renascentiste în Franța, dar , de asemenea, o ilustrare strălucită de evoluția arhitecturii franceze din Evul Mediu până în secolul al 17-lea .
Pe la mijlocul secolului al 10-lea , numele de Thibaud I se înregistrează Contele de Blois , el a fost fondator al familiei care a rămas la putere până în 1230 . Blois a devenit cel mai important oraș din regiune . Primul castel de piatră a fost construit pentru a proteja datele oraș înapoi la acea perioadă . Un bastion independent înconjurat castelul , și a urmat linia a promontoriului pe care a fost ridicat . Numeroasele vestigiile medievale încă mai există . Turnul medieval cel mai bine conservat este situat pe o terasă cu vedere la Loire .
În timp ce franco- anglo fost ( numit Războiului de o sută de ani ), au izbucnit în real , un eveniment a avut loc care a determinat viitorul județului Blois , cetatea antica a devenit un castel regal . La sfârșitul a 14 . lea , județul Blois a fost vândut la Prince Louis de Orleans , fiul regelui Franței Carol V. El a trăit în castel de 25 de ani a atrage un tribunal mic de oameni de știință și poeți . Nepotul său , Ludovic XII a devenit rege al Franței în 1498 și a decis să se mute la Blois , în acest fel , oraș mic a devenit un oraș regal și capitală a Regatului .
Sub Louis XII și Francisc I orașul Blois a crescut considerabil . Dar, după dezastrul de la Pavia în 1525 , Francis nu m-am întors la Blois și succesorii săi plătit doar vizite scurte în oraș .
În 1498 , Ludovic XII a fost determinat să facă ducatul de Orleans , iar orașul său natal , centrul politic al Franței , transformarea cetății medievale închis într-un homosexual frumos și castel luminos potrivit pentru noul stil de viață . Aspectul nou al acestui conac plin de har construit din cărămidă și piatră este surprinzător .
În conformitate cu tradiția franceză și gotic , inițialele și emblemele proprietarii de la locul este sculptat în piatră : Fleur de lis pentru rege și hermină locuri pentru regina , Anne de Bretagne . Statuia ecvestra a regelui încununează intrarea principală a castelului .
Aripa Francis I a fost început în 1515 , care este la începutul domniei sale , iar lucrările au fost finalizate înainte de 1524 , marcând moartea reginei Claude de France , ale cărui inițiale și embleme sunt asociate pretutindeni cu cele ale regelui . Construit doar 15 de ani de la aripa Ludovic XII , aripa Francisc I este foarte diferit . Pe parcursul acestor 15 ani , arta franceză schimbat radical în contact cu arta italiană . Aripa Francis I este pe din primele capodopere ale Renasterii franceze .
Emblema regelui , salamandra , este de ori sculptate unsprezece in mare ajutor pe fațada Francisc I . Scara , care a fost în centrul fațadei înainte Gaston d " Orleans a început să se modifice castelul este o capodoperă . În cazul zborurilor Italianate drepte de scari apărut în Valea Loarei după perioada gotică , forma de scara în spirală într-o proeminente cușcă octogonal a fost considerat destul de obișnuit . scara , cu cele trei etaje ale balcoane caută pe la Curtea de Onoare , este perfect potrivit pentru afișarea mai multe ceremonii somptuoase .
Clădirea de la partea din spate a curții a fost construit între 1635 și 1638 pentru Gaston d " Orleans , fratele Luois XIII lui , exilat la Blois din cauza intrigilor lui perpetuu împotriva regelui . Stilul sever o clădire clasică nu se armonizează cu fantezie și decorul bogat al construcțiilor renascentiste , care ar fi putut dispărut dacă proiectul ar fi fost terminat .arhitectul Francois Mansart , a avut în minte un mare palat , cu patru aripi în jurul valorii de curte . Gaston d' Orleans a trecut tot restul vieții sale în Francisc I aripă , în căutarea pe capodopera lui neterminat .
Blois a fost renovat, destul de câteva ori , dar există încă unele camere cu vechi decoratiuni din secolul 15 , 16 . Doi regi care știu a trăit acolo Franois 1er și Louis 12 . Tema a castelului este " Blois , ne chateau de l' o mil . "

Blois a fost început în jurul anului 1000 și a luat câteva sute de ani pentru a termina . De asemenea, regiunea de Blois este mai ieftin în comparație cu restul de Franța , în cazul în care aveți posibilitatea de a alege între Blois și Chenonceaux , ia Blois.