Castelul Azay-le-Rideau, Valea Loarei, Franta

Azay-le-Rideau este un castel mic, fermecător și romantic. Acesta este situat în Valea Loarei, la 15 mile sud-vest de Tours (și aproximativ 150 de mile sud-vest de Paris). Castelul ciudat numit de Azay-le-Rideau ("Azay-the-cortina") reprezintă una dintre cele mai de succes exemple de arhitectura Italianate în regiunea Touraine. Eleganta de neegalat și bogăția de mobilier sale numai sunt în valoare de vizita.
În urma Loire sau unul dintre afluenții săi este o calatorie uimitoare . Se poate minuna numai la mulți fermecătoare , în cazul în care nu maiestuos , castele care reflectă astfel de liniste si proiecta imaginea de un anumit mod delicat de viață sau refugiu de pace . Castelul de Azay-le - Rideau este una dintre ele , astăzi delicat amplasat într-un cadru verde, pe malul râului Indre . Este greu de crezut că a fost o cetate de apărare în trecut . A fost chiar o dată stabilit pe foc în secolul al 15-lea , atunci când Plantagenets și Capetians au fost fără milă luptă între ele pentru coroana Franței . Într-adevăr , Paris a fost sub dominație anglo - burgund în 1418 , atunci când Dauphin din Franța - în viitor Charles VII - a scăpat cu puterea lui fragilă în Valea Loarei și rătăcit de la castel la castel . Azay-le - Rideau , cu toate acestea , a fost aliat cu burgunzi si bine pazita . În cazul în care Dauphin ajuns , el a fost batjocorit de 350 de soldați care au fost apărarea cetății . Furios , el a avut castelul asediat , toată garnizoana spânzurat și sat , precum și castelul a ars.

O sută de ani mai târziu , castelul a fost încă menționate ca " Azay - the- Burnt " ( numele său original a fost " Azay-le - Ridel ", care mai târziu a evoluat în " Azay-le - Rideau " ) . Care este atunci când Controlorul de Kings Louis XI și Charles VIII , Martin Berthelot , a cumpărat vechea cetate dărăpănată . Chiar dacă teribil Un veac războiul a fost în cele din urmă de peste , urma a continuat să copleșească tara . Epidemii și războaie cu Italia urmat , unul după altul . Cu toate acestea , regii și domnitorii se întorceau de la campaniile lor aflate în conflict umplute cu mirare la noua arta italiană , cufere pline de produse și fructe sale . În același timp , societatea franceză a fost trece printr- o transformare completă : individualism și succesul personal au luat centrul scenei . Acești doi factori singur transformat peisajul arhitectural al Franței . Fiul lui Martin Berthelot , Gilles , a fost unul dintre jucătorii din această metamorfoză . In 1515 , el a fost primar de Tours și a devenit Domnul Azay atunci când tatăl său a murit și l-au lăsat biroul său de controlorul . El a întreprins lucrări de arhitectură importante în 1518 , construirea două clădiri mari , precum și dobândirea tot terenul din jur ... El a devenit curând trezorierului general al Finanțelor din Franța , și un om foarte bogat . Pentru a ancora picioare lui socială , el a trebuit să dețină bunuri o adevărată Domnului , și unul cu farmec incomparabil.