Castelul Amboise, Valea Loarei, Franta

Castelul de la Amboise a fost construit inițial drept fortareata strategică de aparare peste râul Loire, la un important punct de trecere astfel incat sa ingreuneze avansarea eventualelor armate invadatoare.
Construit în secolul al 11-lea de către contele de Anjou , castelul pe care o vedem acum este o clădire modificat substanțial , care au fost transformate un castel de apărare la una care a fost confortabil pentru a trăi inch Primul mare val de schimbari a venit în secolul 15 , după castelul a fost confiscat de către Charles VII . Acesta a fost Charles VIII, care a angajat pe reconstituirile mai ambițioase , la sfârșitul secolului al 15-lea , care a dus la multe dintre caracteristicile fine renascentiste pe care le vedem astăzi . Din păcate, el a murit , de asemenea, la castel , când a baged capul pe un buiandrug ! Francois -am urmat la castel , așa cum a intrat epoca sa de aur .
La fel de interesant , castelul de la Amboise a fost primul care să aibă grădini prevăzute în stilul formal , care a ajuns să fie cunoscut sub numele de " grădini în stil francez " .
Vedere din Chateau d' Amboise , Franța
Castelul a fost intra acum perioada sa cea mai importantă , în jurul primul cuplu de decenii ale secolului al 16-lea , și a plătit în mod frecvent gazdă la conducere scriitori și artiști din Europa la acea vreme . În special Leonardo da Vinci a vizitat în calitate de invitat , și a lucrat într-un conac din apropiere , Clos Luce , care este atașat la castel printr-un tunel de 500 de metri în subteran lung . Leonardo da Vinco a fost îngropat la capela St Huberts la castel , deși nu este complet sigur că scheletul acum declarat a fi său este cel potrivit , din cauza stare proastă care capela a căzut ulterior în .
Rezidenți notabile au inclus , de asemenea, Henric al II-lea , Caterina de Medici , și Regina Maria a Scotiei .
Poate că momentul cel mai sumbră din istoria castele a fost în 1560 , în timpul războaielor religioase , când 1.200 de protestanți au fost disembowelled și atârnate de zidurile castelului - este greu de imaginat acum ce o teribil pe site-ul castelul trebuie să fi fost la acel moment .
Familia regala a ajuns să prefere să stea mai aproape de Paris , și din timpul domniei lui Henric IV începând cu castelul a fost ocupat mult mai puțin frecvent .
Din secolul al 17-lea castel începând Amboise a servit ca o închisoare , dar nu a fost niciodată din nou să-și recapete gloria din secolele anterioare și a căzut în stare proastă . În urma revoluției franceze de mult a castelului a fost demolat , pentru a fi în parte reconstruită în secolul al 19-lea de către regele Ludovic - Filip . După turbulențelor în continuare și deteriorări în timpul al doilea război mondial , acum este un descendent al lui Louis- Philippe , care menține castelul ca o atracție turistică .
Castelul este un site impresionant de a vizita , cu toate că este mult dimished în mărime de la zilele sale de glorie - doar o cincime a castelului original rămâne . Există, de asemenea, o colecție foarte apreciat de mobilier renascentist și mobilier pentru a vedea pe o vizită la Amboise , precum și se bucură de vedere la grădinile atent întreținute .
Veți dori , de asemenea, pentru a vizita Capela Saint - Hubert , care are unele ferestre bune vitralii , precum și mormântul lui Leonardo da Vinci.