Vacanta in Rethymnon Creta

Rethymnon, o regiune din Insula Creta, reuseste sa te cucereasca prin peisajele minuntate pe care le ofera muntele Psiloritis si marea de un albastru incredibil. Insa si arhitectura din aceasta zona este una impresionanta datorita faptului ca este un oras al Renasterii ce are numeroase bisericii bizantine si manastiri dar si monumente venetiene pline de farmec. Un lucru admirabil este faptul ca urmele celor 3.500 de ani de civilizatie sunt inca pastrare foarte bine. Astfel imbinarea dintre monumentele naturii si cele create de om fac din aceasta regiune una dintre cele mai frumoase departamente ale Greciei.

Satele scoase parca din cartile postale cu parfumul mirodenilor din bucatarii si melodia lirei cretane, parca toate te ademenesc sa nu ratezi acest loc.Oriunde v-ati duce pana in satul cel mai indepartat localnicii vor deschide usa lor pentru a va oferii tescovina creand o atmosfera amicala. Caci Rethymnonul este locul de origine al lui Zeus, zeul ospitalitatii in Antichitate.

Intr-o regiune unde zonele muntoase lipsite de vegetatie alterneaza cu campii fertile iar stancile cu plaje vaste, nu ai cum sa te plictisesti pentru ca la fiecare pas descoperi un peisaj de o frumusete deosebita. In tabloul mirific pe care Divinitatea le-a creat cu generozitate pentru aceste locuri, predomina muntii. In acelasi timp localnicii se pot lauda cu o flora si o fauna bogata ce ofera numerose variante de a va apropia de natura.

Rethymnonul, un departament intre Hania si Iraklion este udat de Marea Cretana la nord si Marea Libiana la sud. Capitala ,orasului pitoresc Rethymnon, initial construit pe promontoriul coastei nordice , s-a dezvoltat mai tarziu de-a-lungul plajei de 13 km lungime. Tot ce isi doreste sufletul omului se gaseste aici de la defilee, pana la pesteri, vai si rauri.

Nenumarate sunt posibilitatile de a fi condus prin itinerarii fermecatoare la asezari restaurate. Ruinele venetie sunt prezente in localitatile Maraluas, Hromonastiri, Pikri, Mudros, Monopari, Amnatos, si in sate traditionale precum : Garazo, Spili, Anoghia. Acetea va aduc mai aproape de obiceiurile neschimbate ale grecilor.

Pe langa frumusetea naturii se simte elementul religios care infiltreaza aerul cu ajutorul capelelor austere, troitelor , bisericilor bizantine pitoresti si manastirilor istorice monumentelor.

Locul de bastina a Zeului "Xenios" a dezvoltat industria hoteliera facand onoare ospitalitatii. Rethymnonul dispune de locuri de cazare ale tuturor categoriilor incepand cu apartamente modeste de inchiriat pana la suite de lux.O capacitate de 13.000 de camere si 25.000 de paturi. Se gasesc in tot judetul cu precadere de-a-lungul coastei nordice . In afara unitatilor hoteliere clasice si apartamentelor sau camerelor de inchiriat exista un numar de substantial , in crestere , a unitatilor agroturistice construite , respectand traditia arhitecturala , impreuna cu vile luxoase care infrumuseteaza imprejurimile orasului.