Santorini Grecia – Faimoase apusuri de soare

Insula Santorini este amplasata in sud-estul Greciei in zona cunoscuta sun numele de zona Cicladelor. Aceasta insula a aparut in urma unei puternice eruptii vulcanice.

Insula grecească Santorini este faimoasa pentru apusurile sale. Satele cocotate pe stanci ofera unele unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume care atrag mii de turisti.

Fira capitala insulei Santorini este un oras plin de viata in special in lunile iulie si august cand strazile inguste sunt pline de turisti. Este un loc minunat pentru cumparaturi, viata de noapte, baruri şi restaurante. Fira are o vedere de invidiat nu doar pentru apusurile de soare de renume mondial, dar si pentru imaginea vechiului vulcan. Daca vreti sa oferiti doamnei sau domnisoarei care va insoteste in vacanta o imagine de neuitat trebuie sa o invitati la o cina romantica la unul din restaurantele ampasate din loc in loc pe marginea stancilor de unde puteti sa admirati impreuna apusul de soare si rasaritul de luna. Restaurantul numit Vanilla în Firostefani, care serveşte mâncăruri excelente, folosind ingrediente din surse locale, are o priveliste minunata de unde puteti urmari apusul de soare. Amplasat intr-o moara de vant din piatra datand din 1872, terasa restaurantului amplasata pe acoperis va permite sa urmariti apusul de soare in timp ce va ducurati de cina si de un pahar de vin din Santorini.

Situata la extremitatea nordica ai Insulei Santorini, localitatea Oia va ofera o vedere neintrerupta a Marii Egee si este considerata deasemenea ca fiind un loc ideal de unde puteti viziona apusul de soare. In zona Oia apa marii are o culoare albastru tucoaz minunata si este ideala pentru baie.