Dubrovnik Croatia – Perla de la Marea Adriatica

"Cei care cauta paradisul pe pamant ar trebui să vină la Dubrovnik," a zis George Bernard Shaw, care în mod normal era destul de temperat atunci când era vorba de laude.

În cazul în care vizitatorul vede orasul Dubrovnik din cetatea Lovrijenac va fi de acord in totalitate cu dramaturgul irlandez.Oraşul vechi din Dubrovnik este foarte aproape de tarmul Marii Adriatice unde stâncile formau zidul de apărare al oraşului dinspre partea de vest. La celelalte coluri ale orasului stau turnuri fortificate care au urmatoarele nume: Minceta, Revelin, şi Bokar.

Incepand cu Muntele Sro care se conturează deasupra orasului, dealurile de pe coasta dalmate sunt clar vizibile de la mulţi kilometri chiar dinspre graniţa muntenegreană. In orasul nou semnele bombardamentelor care au zguduit zona în timpul războiului civil au fost acoperite. După ce a trecut prin iad pentru câteva luni la finele anului 1991 şi începutul lui 1992, "acest paradis", a fost restaurat la gloria sa de altadata.

Orasul Dubrovnik este pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO si chiar daca a fost afectat de razboiul de la inceputul anilor 90 acum este refacut in totalitate si poate fi o destinatie de vis pentru toti turistii europeni.

In Dubrovnik sunt mai multe hoteluri de 3, 4 si 5 stele unde se gasesc camere curate si primitoare care asteapta ca turisti sa le calce pragul.

Bucataria din Dubrovnik este destul de asemanatoare cu bucataria Italiana din care nu lipsesc pastele si fructele de mare.