Castelul Saumur, Valea Loarei, Franta

Cetate în timpul secolului al 13-lea sub minoritatea de Saint Louis , atunci reședință a ducilor de Anjou , castelul de console Saumur maiestuos râul Loire . În 1480 Saumur a revenit la moșiile de Louis XI , regele Franței , după moartea regelui René , ultima ducele de Anjou . Site-ul a devenit succesiv o resedinta pentru guvernatorii oraș , o închisoare și un depozit de muniție . Monumentul adăpostește muzeul municipal din anul 1912.
Monumentul a fost obiectul unei campanii de restaurare meticulos . Frumoase piese din colecțiile sunt afișate în Château și în sala de Abbatial.
Timp de secole, orașul Saumur trăiește sub silueta maiestuoasă a castelului pe ruta istoric de Kings Valley, în inima din Valea Loarei.
Castel-palat a Ducilor de Anjou, în secolele XIV-XV, în care a locuit regele René, Château de Saumur este cel mai recent exemplu de palate princiare construite de dinastia Valois.
A devenit reședință a guvernatorilor din oraș, apoi închisoare, arme și muniție, a fost cumparat de oraș în 1906 la casa muzeu municipal, Muzeul de France azi.

Vizibil de mile pe un afloriment stancos cu vedere la orașul vechi și Loire din partea de sus a unui deal, cetatea are figura ideal de castele medievale din cărțile noastre de istorie. Invitarea un vis plin de povești de cavalerism, acesta este locul cel mai propice pentru un spectacol de a onora memoria orașului și regiunii, de a împărtăși cu familia!