Vienezii se mandresc cu vechile lor traditii culinare si cu faptul ca, la urma urmei, orasul lor este singurul din lume care detine un patrimoniu propriu de retete si stiluri de a gati.
Totodata, restaurantele din Viena au adoptat cu inima larga – si apetit pe masura – bucatarii traditionale din toate culturile cu care au venit in contact. Astfel, in pietele orasului – vorbim despre pietele alimentare, cu tarabele lor de o mare bogatie si diversitate – gasesti restaurante cu specific national variat: grecesc, turcesc, israelian, asiatic. Astfel de locatii placute cu bucate delicioase gasesti in Rochusmarkt, Karmelitermarkt, Kutschkermarkt, Naschmarkt, Brunnenmarkt, Meidlinger Markt.
Dar daca vrei sa faci o afacere buna luand pranzul intr-o locatie plina de farmec si bine plasata, iti recomand restaurantul Glacis Beisl, aflat in complexul muzeal Museums Quarter, Zugang Breitegasse 4, Museumsplaz 1, www.glacisbeisl.at. In fiecare zi, restaurantul ofera meniul zilei – o supa, un fel principal si un desert – la pretul de 7,80 euro. Nu trebuie sa regreti ca este meniu fix pentru ca, orice ar fi ales pentru tine in ziua respectiva, totul este incredibil de gustos!
Si daca ai ajuns aici si esti amator / amatoare de vin bun, nu rata vinul care m-a vrajit pe mine: Gelber Muskateller din 2010, un vin demi-sec, cu o aroma bogata, matura.